ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною – ISW

Українські військові відновили контроль над певними втраченими позиціями біля Кремінної під час бойових дій 30 квітня, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Сили оборони продовжують просуватися на схід від Ямполівки, що знаходиться на захід від Кремінної, відновлюючи свої позиції уздовж смуги вітру в цьому районі.

Але на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна були спроби росіян прорвати оборону ЗСУ, але змін лінії фронту на цьому відрізку не було.

Російське джерело твердило, що вони зробили прорив у центральну та південно-східну частини Кислівки. ISW підтвердив тільки наступи росіян в східній частині населеного пункту.

На Сіверському напрямку, на північний схід від Бахмута, тривали позиційні бої. Проте, немає підтверджень щодо змін на лінії фронту в цьому районі.

Також вороги повідомили про свої успіхи біля Часового Яру. Геолокаційні знімки засвідчують, що росіяни продовжують просування на східний бік Сіверсько-Донецького каналу на південь від Часового Яру, де канал проходить підземно.

Зміни на лінії фронту також не були підтверджені на заході та південному заході від Донецька. Російський військовий блогер заявив, що росіяни продовжують просуватися на 450 метрів в одному кілометрі ширини на північно-східних околицях Красногорівки, але ISW не підтверджує цю інформацію.

Також вороги заявили про просування на кордоні Донецько-Запорізької області, але такі зміни на лінії фронту також не були зафіксовані.

Війська РФ також атакували Роботине, встановивши російський прапор у західній частині населеного пункту.

30 квітня російські війська активно продовжували витісняти українські сили з позицій на східному березі Херсонської області та на островах на Дніпрі. Також з'явилися повідомлення про невдалу атаку російських сил біля Кринок.

Нагадаємо, що 30 квітня тривали позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не було підтверджень змін на лінії фронту в цьому районі. Російське джерело стверджувало, що російські війська просунулися в центральну та південно-східну частини Кислівки (на південний схід від Куп'янська).