Білий дім: Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну

Президент США Джо Байден не вірить у переріст нічних нападів Ірану на Ізраїль у війну

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що президент США Джо Байден не вірить у можливу ескалацію конфлікту на Близькому Сході після нічних нападів Ірану на Ізраїль. Водночас, Кірбі зауважив, що це був перший випадок, коли Іран прямо атакував Ізраїль.

У своєму інтерв'ю на NBC News Кірбі відмовився коментувати можливу контратаку Ізраїлю проти Ірану, стверджуючи, що він не знає жодних рішень, що були прийняті Ізраїлем. Також речник відмовився відповідати на запитання щодо "червоної лінії" США для прямого втручання в конфлікт з Іраном, наголосивши на тому, що не має наміру говорити про це.

"Є різні точки зору на цей питання, і я не збираюся їх обговорювати", - сказав Кірбі.

Попри це, голова Комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер заявив, що адміністрація Байдена повинна поставити себе серйозно і розглянути цю атаку як ескалацію конфлікту. Втім, він також зауважив, що Сполученим Штатам зараз не слід залучатися до військових дій проти Ірану. Обидва політики висловили свою підтримку спільним зусиллям Ізраїлю та США щодо використання систем протиракетної оборони, які успішно захистили Ізраїль від атак Ірану.

"Це неймовірне військове досягнення Ізраїлю і показник його здатності захистити себе від атак", - зазначив Кірбі.
"Сполучені Штати та Ізраїль разом створили ефективну систему протиракетної оборони, яка проявила себе вчора вночі", - додав Тернер.

Джерело: ТСН