Білий дім назвав втрати окупантів під Авдіївкою за останні два місяці

За оцінками, з жовтня українські захисники завдали поразок понад 13 тис. російським загарбникам біля Авдіївки, повідомила прессекретар Ради національної безпеки США при Білому домі Едрієнн Вотсон, в коментарі для CNN.

Уотсон заявила, що російські військові зазнали значних втрат уздовж траси Авдіївка-Новопавлівка, а також втрати в 220 бойових машинах, що еквівалентно шести маневреним батальйонам, загальною кількістю техніки.

Прессекретар зазначила, що Володимир Путін, президент Росії, старіє завоювати Україну, але поки не досяг стратегічного успіху. Росія, зважаючи на втрати та брак персоналу, боєприпасів та обладнання, сподівається, що воєнна ситуація, яка триватиме протягом зими, послабить підтримку Заходу до України та дозволить Росії мати перевагу.

Прессекретар виділила роль Конгресу США в підтримці України у даному важкому періоді.

За останніми даними, протягом 657-ої доби війни Росії проти України, відбулося 89 бойових зіткнень. На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Завдяки стійкій обороні українських військ, противник зазнає значних втрат. Українські сили оборони успішно відбили 42 атаки противника в різних районах.

Також, протягом минулої доби було два удари авіації Сил оборони по зосередженню особового складу та техніки противника, а також удари ракетних військ по інших об'єктах.