Білий дім про рішення Путіна збільшити армію: «розкидається людським м’ясом»

Президент РФ Володимир Путін прийняв рішення збільшити кількість військовослужбовців у російській армії. Цей крок, за словами координатора Ради з питань нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, має на меті зміцнити позиції Росії шляхом використання людських ресурсів. Зокрема, Путін хоче утримати окуповані території в Україні і, можливо, захопити ще більше.

Кірбі наголосив на тому, що Збройні сили України переважають російську армію якістю. Україна отримала військову допомогу від Сполучених Штатів та інших країн, що дозволяє їй мати перевагу в озброєнні, керівництві та управлінні. Оскільки Путін не може конкурувати зі своїми сусідами за цими параметрами, він намагається вирішити проблему шляхом збільшення чисельності військових.

Проте, Кірбі закликав Путіна відмовитися від цього курсу дій і покинути Україну. Відповідно до його рекомендації, це б дозволило уникнути подальших труднощів для російської армії. Це було пов'язано зі складнощами, з якими вони стикаються на українській землі.

Згідно з інформацією, Путін вже підписав указ про збільшення чисельності Збройних сил Росії до 2,2 млн осіб, включаючи 1,3 млн військовослужбовців. Це збільшення становить приблизно 170 тис. осіб. Президент РФ пояснює цей крок так званим "СВО" та розширенням НАТО.