Білорусь заявила, що до країни приїжджає все більше українських біженців

Білоруси опублікували нову "статистику", яка свідчить про інтерес українських біженців до переїзду до країни Олександра Лукашенка. З початку року до Білорусі прибуло понад 64 тис. громадян України. Про це сьогодні, 8 грудня, повідомили у Державному прикордонному комітеті країни.

"У нашу країну з 1 січня в'їхали 64 тис. громадян України: транзитом через Польщу - 46,2 тис., через Литву - 15,5 тис., через Латвію - 2,2 тис., через Україну - 23 тис.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "загалом з 24 лютого 2022 року до Білорусі з української території прибуло 138,7 громадян України: через українсько-білоруський кордон - 15,9 тис., транзитом через Польщу - 92,7 тис., через Литву - 25,6 тис., через Латвію - 4 тис.".

Нагадаємо, понад 123 тис. українців прибуло на територію Білорусі з 24 лютого минулого року. Більшість з них нібито прибули до країни з європейських держав, повідомили у Державному прикордонному комітеті країни.

У Державному прикордонному комітеті Білорусі також зазначили, що "з початку дії безвізового режиму до Білорусі прибуло 744,7 тис. іноземців: зокрема 466,4 тис. громадян Литви, 170,6 тис. громадян Латвії, а також 55,4 тис. громадян Польщі".

До слова, Україна будує інженерні загородження на кордоні з Білоруссю. Про це повідомив очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Раніше прикордонники показали, який вигляд має кордон з Білоруссю. Зазначається, що загроза повторного вторгнення з території Білорусі зараз низька, але прикордонники мають бути готові до будь-яких сценаріїв.