Свідоцтво про шлюб, розлучення й зміна імені. Федоров анонсував нові послуги в «Дії»

Свідоцтво про шлюб, розлучення та зміна імені
Свідоцтво про шлюб, розлучення та зміна імені

Застосунок "Дія" надасть свідоцтва про шлюб і розлучення

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у застосунку "Дія" найближчим часом буде доступно отримання свідоцтв про шлюб, розлучення і зміну імені. Зараз українці мають можливість зареєструватися на бета-тестування послуги.

За словами Федорова, завдяки цьому нововведенню не доведеться носити паперові свідоцтва з собою, оскільки вони будуть завжди під рукою. Змінюючи прізвище або оформлюючи пільги, ці свідоцтва можна буде використовувати під час приміщення на роботу або отримання посилки на "Укрпошті".

Також у застосунку "Дія" буде автоматично підтягуватися свідоцтво про народження дитини за податковим номером. Вводити серію та номер свідоцтва більше не потрібно. Це вирішить проблему, коли мама змінює прізвище, а свідоцтво дитини через це не автоматично підтягується. Крім того, будуть доступні свідоцтва про народження повнолітніх дітей.

Однак, документи будуть підтягуватися лише в тому випадку, якщо вони вже є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Застосунок "Дія" вже успішно провів перші весільні церемонії для пар, які скористалися послугою. На бета-тестування даної функції вже записались понад п'ять тисяч закоханих. Крім того, "Дія" також запустила нову послугу е-Підприємець, яка полегшує процес відкриття бізнесу. Уряд ухвалив постанову про цифровізацію бронювання, що означає, що бронювання від мобілізації буде здійснюватись через "Дія".

Читайте також