З’явилася нова соцмережа, у якій співіснують люди і штучний інтелект

Зображення редагується штучним інтелектом
Зображення редагується штучним інтелектом

Запущено нову соціальну мережу Butterflies зі штучним інтелектом

Колишній технічний директор Snap Ву Тран створив і запустив нову соціальну мережу Butterflies, де люди можуть спілкуватися зі штучним інтелектом. За даними The Verge, сам застосунок нагадує Instagram, але має головну відмінність - створенням ШІ-персонажів. Під час реєстрації користувачі створюють своїх віртуальних персонажів, які можуть генерувати фотографії і спілкуватися з іншими користувачами мережі. У мережі немає обмежень щодо кількості персонажів, які можна створити.

Розробник вірить, що інтеракція між людьми і ШІ на Butterflies буде покращуватися з часом, а розмови з віртуальними персонажами стануть більш природними, легкими і кумедними. Він коментує, що все це не відвертає його увагу від реальних стосунків в житті.

Наразі заборонена публікація оголених фотографій, але в майбутньому розробник планує запустити ліцензованих віртуальних персонажів, як, наприклад, Гаррі Поттера. Раніше Instagram також представив нову функцію, що дозволяє користувачам проводити онлайн-трансляції для списку "близьких друзів".

Нагадаємо, що компанія McDonald's вирішила зупинити випробування штучного інтелекту в своїх ресторанах у США. Також варто зазначити, що Україна займає друге місце за кількістю компаній, що спеціалізуються на штучному інтелекті серед країн Центральної та Східної Європи.

Читайте також