Біографічна драма «Котячі світи Луїса Вейна» прийшлася до вподоби українському глядачеві

У кінотеатрах України з другої половини листопада 2021 року відбувається демонстрація фільму «Котячі світи Луїса Вейна».

Картина поставлена ​​британським режисером, продюсером та драматургом Віллом Шарпом.

У головній ролі знявся популярний англійський актор Бенедикт Камбербетч. Головну роль жіночого плану виконала англійська акторка та продюсер Клер Фой.

Сюжет розповідає про життя художника Луїса Вейна, який народився у 1860 році. Ця людина не тільки докорінно змінила світ ілюстрації. Завдяки його роботам кішки стали дуже популярними в Європі.

Вейн не боявся йти проти встановлених стереотипів суспільства. Наприклад, суворі правила вікторіанців не завадили йому одружитися з гувернанткою своїх сестер. Однак останні роки життя Вейн страждав від прогресуючої шизофренії, що позначилося на його творчості.

Світова прем'єра відбулася 2 вересня 2021 року у рамках великого кінофестивалю у американському Теллурейді.  Потім продюсери представили картину ще на 9 різних кінофестивалях.

За підсумками прокату стрічка удостоїлася 3 номінацій та 1 перемоги на міжнародні кінопремії.

Прокату суттєво завадила пандемія коронавірусу. Через обмеження, запроваджені ВООЗ, покази було перенесено в інтернет та на цифрові носії.