Блінкен пояснив, як у США бачать перемогу України у війні

Блінкен пояснив, як у США бачать перемогу України у війні

Перемога України: погляд США

Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив, як у Сполучених Штатах бачать перемогу України.

За словами Блінкена, важливим досягненням для Києва буде сильна та успішна Україна, яка буде інтегрована із Заходом і зможе самостійно протистояти ворогу у всіх сферах - військовій, економічній та демократичній. Він відреагував на заяву президента України Володимира Зеленського про різне розуміння перемоги України та Заходу.

Держсекретар підкреслив, що Україна має зосередитись на здатності стримувати ворога та захищатися від агресії протягом тривалого часу.

"Президент Байден проклав шлях до того, щоб більше 30 країн погодилися вести переговори з Україною про двосторонні угоди з безпеки протягом десяти років. Ці угоди також кажуть Володимиру Путіну, що він не може перечекати Україну, не може перечекати всіх партнерів України. Водночас Україна розвиває власну оборонно-промислову базу таким чином, щоб вона могла самостійно забезпечувати себе", - сказав Блінкен.

Також він згадав про значення економіки для України. За словами держсекретаря, США працюють над залученням інвестицій в Україну. Правильне інвестування може розкрити потенціал української економіки.

"Ми намагаємося привернути інвестиції приватного сектору в Україну, щоб її економіці було добре. Ми вже бачимо, що через Чорне море Україна експортує стільки ж товарів, скільки експортувала до лютого 2022 року. При належному інвестуванні українська економіка може розкрити свій великий потенціал. Звичайно, необхідно забезпечити протиповітряну оборону для захисту територій, в які інвестують", - зазначив Блінкен.

В заключення, він додав, що успішна Україна буде найсильнішою відповіддю на дії Путіна.

"І, нарешті, тверда демократична позиція. Факт, що Європейський союз розпочав процес вступу України до ЄС, є найкращою гарантією того, що Україна продовжить проводити необхідні реформи для зміцнення своєї демократії. В результаті ми отримаємо успішну країну, яка в сферах військовій, економічній та демократичній буде найсильнішою відповіддю Путіну", - підсумував держсекретар США.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: