Ле Пен обурилась підтримкою РФ ультраправих Франції перед виборами

Ле Пен обурилась підтримкою РФ ультраправих Франції перед виборами

Лідерка ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен відреагувала на підтримку її політичної сили з боку Росії перед другим туром парламентських виборів у Франції. Вона заявила, що не відчуває відповідальності за провокації з боку Росії та підтвердила свою підтримку України.

Під час інтерв'ю на телеканалі TF1 Марін Ле Пен заявила, що показний та провокаційний твіт російського МЗС є формою втручання. Вона зауважила, що якби Росія не вважала за потрібне втручатися, вони не писали б в Twitter.

Лідерка "Національного об'єднання" підкреслила, що несе відповідальність за свої дії, а не за російські провокації щодо Франції та її президента.

Марін Ле Пен підтвердила свою підтримку України в разі отримання більшості у парламенті. Вона також наголосила, що французькі солдати не будуть відправлені на фронт в Україні.

У Кремлі заявили, що результат першого туру виборів у Франції вказує на тенденції, які спостерігаються в інших європейських країнах. Лідер "Національного об'єднання" Жордан Барделла також заявив, що не дозволить Росії "поглинути Україну" у разі приходу його політичної сили до влади.

Джерело: Європейська правда

Читайте також: