Словацька міністерка назвала винних у низькій народжуваності в Європі

Словацька міністерка назвала винних у низькій народжуваності в Європі

Міністерка культури Словаччини Мартіна Шимковічова звинуватила ЛГБТК+ меншість у зниженні рівня народжуваності в Європі. Про це повідомляє Politico.

«Ми, гетеросексуали, створюємо майбутнє, тому що ми народжуємо дітей. Європа вимирає, діти не народжуються через надмірну кількість ЛГБТК+ (людей - ред.). І дивна річ – те, що це відбувається з білою расою», – сказала міністерка.

Інститут прав людини у Братиславі подав до генеральної прокуратури заяву проти Шимковичової за підозрою в расизмі та антисемітизмі. Директор інституту Петер Вайзенбахер висловився, що підтримка расизму та антисемітизму неприйнятна в Європі в 2024 році, тому закликав міністерку негайно піти у відставку.

Шимковичова вже раніше висловлювала подібні думки, оголошуючи, що міністерство культури не буде фінансувати ЛГБТК+ проекти. Гомофобні висловлювання не заборонені у Словаччині.

Тим часом віце-спікер парламенту Андрей Данко заявив, що міністерство культури більше не фінансуватиме фільми, включно з ЛГБТК+, які порушують моральні та етичні межі.

Мінулого року після приходу лівого популістського уряду в Словаччині, права сексуальних меншин почали додатково тиснути.

Читайте також: