Блокада на кордоні. Уряд Польщі зробив нову заяву

Міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядхур зустрівся з польськими перевізниками, які заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною, та оголосив про кроки для часткового зняття блокади. За цією інформацією, основаною на сайті Мінінфраструктури Польщі.

Після переговорів з міністром, голова Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Вальдемар Ящур повідомив, що перевізники не заберуться зі свого протесту на чотирьох пунктах перетину кордону, але не поширять його на два нові - у Нижанковичах і Зосіні.

Ящур зазначив, що перевізники також готові розглянути можливість пом'якшення форми протесту, якщо Польща посилено контролюватиме в'їзд вантажівок. Він також скаржився на багато порушень з боку України.

Міністр інфраструктури підкреслив, що уряд Польщі збільшить перевірку транспортних засобів на прикордонних переходах з Україною.

"У цих перевірках також візьмуть участь співробітники національної податкової адміністрації, прикордонники та поліція. Це будуть посилені заходи", - сказав Алвін Гаядхур.

Зауважимо, з 6 листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Це ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне". Причиною страйку стало скасування вимоги для українських перевізників отримати дозвіл на перетин кордону.

Нагадаємо, польський політик і лідер опозиційної партії "Громадянська коаліція" Дональд Туск, коментуючи ситуацію з блокуванням кордону з Україною, звинуватив нинішній уряд у бездіяльності.

Раніше міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик написав листа своєму українському колезі, у якому закликав виконати вимоги польських протестувальників.