Боррель припустив, коли РФ може піти у ще один великий наступ

Глава Євросоюзу попереджає про можливий російський наступ в Україні

Згідно з Жозепом Борреллем, главою дипломатії Євросоюзу, Росія може розпочати новий великий наступ в Україні після президентських "виборів" у березні. Цю інформацію він опублікував у своєму блозі після свого візиту до Києва.

Ще один великий російський наступ може розпочатися через кілька місяців після російських "виборів" у березні. Однак я переконався, що український народ залишається сповненим рішучості продовжувати боротьбу, і я бачив його винахідливість і стійкість у роботі - цитує Борреля.

Боррель також зазначив, що українські солдати мають мотивацію та розуміють, за що вони воюють, на відміну від своїх російських колег.

Але вони не зможуть цього зробити без нашої підтримки, яка має бути терміново збільшена… Те, що ЄС та його держави-члени зроблять у найближчі місяці, щоб надати Україні інструменти для протистояння російському наступу, матиме вирішальне значення як для України, так і для безпеки Європейського Союзу - заявив глава європейської дипломатії.

Боррель закликав країни-члени ЄС переглянути контракти з оборонними підприємствами і встановити пріоритетність поставок зброї та боєприпасів в Україну. Президент України Володимир Зеленський раніше подякував лідерам демократів та республіканців у Сенаті США за підтримку військової допомоги Україні.