«Борщ – це російська страва». Японці відмовили Клопотенку у відкритті українського закладу

Український шеф-кухар Євген Клопотенко отримав відмову на пропозицію відкрити ресторан в Японії через думку, що борщ є російською стравою. Він розповів про це в Instagram.

Клопотенко проводив перемовини про відкриття українського ресторану в Японії, але отримав відмову. Причиною стала поширена думка в Японії, що борщ - російська страва.

В Японії дуже поширена думка, що борщ – це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хорошого враження про борщ. Інші пункти меню незнайомі японцям

За словами Клопотенко, через таку думку японці можуть не відвідувати його ресторан, оскільки багато японців негативно ставляться до Росії.

Шеф-кухар відзначив, що цей випадок є чудовим прикладом впливу російської пропаганди. За його словами, ця ситуація свідчить про необхідність працювати ще активніше над популяризацією української кухні та культури.

Нагадаємо, український борщ був визнаний ЮНЕСКО частиною нематеріальної культурної спадщини. Відповідаючи на це, речниця російського МЗС Марія Захарова звинуватила українців у нацизмі та ксенофобії через відмову визнавати російське походження борщу.

Читайте також:

  • Україна захистила борщ. Чому це так важливо
  • Клопотенко в центрі Ліверпуля годує єврофанів борщем: потішна реакція Тараса Тополі
  • Житній ринок на Подолі виставлено на аукціон: Клопотенко звернувся до Кличка