Брав участь у деокупації Херсона і хотів визволити рідну Каховку. Згадаймо Іллю Долматова

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять тих, хто загинув у російсько-українській війні. Сьогодні ми згадуємо Іллю Долматова.

Ілля Долматов, захисник України, загинув 30 серпня 2023 року під час війни проти російських окупантів. Йому було всього 29 років, а його позивний на війні був "Бетмен". Він народився в Каховці на Херсонщині.

У 2014 році, в 19-річному віці, Ілля пішов добровольцем в зону АТО і взяв участь у боях за Донецький аеропорт. Після закінчення служби в АТО, він переїхав до Києва і став шеф-кухарем у Veterano Pizza. Його колеги пам'ятають, як разом вони відкривали кухню, готували страви і викликали гостей.

Велика війна знайшла Іллю в Драгобраті. Потім він повернувся до Києва і вже 25 лютого 2022 року боронив Ірпінь, місто на Київщині. Після звільнення столичного регіону, Ілля разом зі своїми товаришами виконував складні завдання в різних напрямках - Харківському, Донецькому та Херсонському. Він завжди готовий був йти першим на найскладніші виклики.

Дружина Іллі згадує, що він звільнив Херсон і мріяв звільнити своє рідне місто Каховку. Героєм він став під час Євромайдану, коли познайомився зі своєю дружиною. Вони разом проживали в Києві і вже сім років розписані.

30 серпня 2023 року життя Іллі обірвалося, коли він виконував бойове завдання. Він не дожив чотири місяці до свого 30-річчя.

Друзі та знайомі описують Іллю як надійного, сміливого і доброго чоловіка. Він був сором'язливим і завжди готовий допомогти іншим. Бути поруч з ним було спокійно і затишно.

Одним з побратимів загиблого солдата розповів, що вони познайомилися у 2014 році, воювали разом, а потім повернулися до цивільного життя. Хоча їх шляхи розійшлися, але Ілля залишався для нього старшим братом.

Ми приєднуємося до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність. Запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови перед загиблими українцями, які віддали своє життя в боротьбі з окупантами та під час нападу на українські міста і села. Їх жертва ніколи не буде забута.