Британська розвідка пояснила, чому РФ скасувала традиційну ходу до 9 травня

Росія скасувала хід «Безсмертного полку» до 9 травня

Кремль вирішив скасувати традиційний хід «Безсмертного полку» до Дня перемоги над нацистською Німеччиною. Це рішення може бути пов'язане з масовими протестами через воєнні події на Україні. Про це повідомляють розвідники міністерства оборони Великої Британії.

Замість ходу «Безсмертного полку», російська влада пропонує громадянам розміщувати портрети загиблих родичів на автомобілях та громадських місцях з 1 по 11 травня. Проте, це рішення також є своєрідним заходом безпеки, оскільки минулого року перед Днем перемоги над Кремлем вибухнув невідомий безпілотник, і Росія винесла звинувачення проти України.

Крім того, у п'яти областях РФ - Брянській, Псковській, Білгородській, Рязанській та Курській - було скасовано паради, оскільки влада боїться можливих атак українських безпілотників. За даними британської розвідки, це рішення може бути пов'язане з можливими протестами та невдоволенням війною проти України.

Скасування параду в окупованому Криму

Минулого року у Криму відбувся парад та пропагандистська хода «Безсмертний полк». Однак, цього року окупанти вирішили не проводити ці заходи через питання безпеки.

Парад у Москві

9 травня на Червоній площі в Москві відбудеться парад, в якому візьмуть участь тисячі військових, у тому числі учасники «СВО». На параді буде показана військова техніка та авіація. Учасники пішої колони включають полки, батальйони, роти різних видів та родів військ, а також інші військові установи та музичні училища.