Британська розвідка повідомила, де воюють нові підрозділи армії РФ

Росія, ймовірно, вперше ввела до дій елементи своєї нової 25-ї загальновійськової армії із середини вересня.

Це формування розпочало передислокацію в Україну з кінця серпня 2023 року, повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За даними британської розвідки, підрозділи двох з 25 маневрених компонентів новоствореної армії ‒ 67-ї мотострілецької дивізії та 164-ї окремої мотострілецької бригади ‒ воюють на фронті в секторі на захід від Сіверськодонецька та Кремінної уздовж межі між Донецькою та Луганською областями.

"Із початку вторгнення Росія рідко зберігала вільне угруповання армії, яке потенційно могло стати основою для нового великого наступального удару. З огляду на те, що 25 загальновійськова армія, очевидно, розгортається по частинах для зміцнення перерозтягнутої лінії, наступні наступальні дії Росії менш імовірні протягом найближчих тижнів", ‒ йдеться у повідомленні.

Росія планує масштабне збільшення військових витрат наступного року. Вони становитимуть 6% валового внутрішнього продукту країни у 2024 році порівняно з 3,9% у 2023 році та 2,7% у 2021 році.

Ймовірна нова хвиля мобілізації в Росії цього разу торкнеться і жителів Москви. Раніше пересічного москвича мобілізація торкалася мало. Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.