Буданов розповів подробиці великого обміну полоненими (відео)

Україна здійснила найбільший обмін полоненими

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов зазначив, що обмін полоненими, який відбувся сьогодні, був складним і тривав довго. В результаті обміну в Україну повернулися 230 захисників. Серед них – бойовий медик, захисники острова Зміїний, Чорнобильської атомної електростанції, Азовсталі, прикордонники, поліцейські, нацгвардійці та представники Збройних сил. Очільник ГУР зазначив, що участь в організації обміну взяло також сторона Об'єднаних Арабських Еміратів.

«Сьогодні повернулись в Україну 230 її захисників, серед яких є і бойовий медик, і захисники з острова Зміїний, з Чорнобильської атомної електростанції, які ще в перші дні війни були захоплені, з Азовсталі, прикордонники, поліцейські, нацгвардійці, Збройні сили – тобто всі абсолютно категорії.» – повідомив Буданов.

Обмін, який відбувся 3 січня, став найбільшим за кількістю повернутих захисників.

У результаті обміну було звільнено 230 українців. Серед них – 130 представників Збройних сил України, 55 нацгвардійців, 38 прикордонників, один поліцейський та шість незаконно ув'язнених цивільних.

Блок галереї (Україна здійснила найбільший обмін полоненими за час війни (фото, відео))

Загалом, 182 повернутих українці мали статус військовополоненого, який був підтверджений Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Ще 48 оборонців вважалися зниклими безвісти. Звільнених було більше чоловіків (225) ніж жінок (5). Серед звільнених було 213 рядових та сержантів і 11 офіцерів.