Чи повинні постачальники армії заробляти прибуток? Заява Держаудитслужби

Уряду України необхідно регулювати питання пов'язані з закупівлями в оборонній сфері та включенням прибутку у вартість продукції. Голова Державної аудиторської служби України, Алла Басалаєва, підтримує повернення прибутку у вартість продукції для виробників озброєння.

За словами Алли Басалаєвой, щоб зняти напруження у сфері оборонної промисловості щодо формування вартості товарів, уряд повинен негайно ухвалити необхідні нормативно-правові документи.

Держаудитслужба підтримує ідею повернення прибутку у вартість продукції для виробників озброєння, як це було до 24 лютого 2022 року. Організація пропонує використання цих коштів для розвитку військово-промислового комплексу.

У вересні цього року парламент прийняв постанову №10071, яка уповноважує уряд ухвалити нормативно-правові акти, які б врегулювали відносини між виконавцями держконтрактів і Міноборони. Держаудитслужба вже надіслала свої пропозиції до Міноборони щодо врегулювання ситуації у сфері закупівель в оборонній сфері.

З метою вирішення проблемного питання, голова Державної аудиторської служби України, Алла Басалаєва, закликає до швидкого ухвалення нормативно-правових механізмів. Організація також готова долучитися до всіх робочих процесів та співпраці з усіма зацікавленими сторонами.

Паралельно, Державне бюро розслідувань проводить кримінальні провадження щодо підприємств, які порушували постанову уряду щодо отримання прибутку за постачання зброї та іншого забезпечення армії.

Раніше Державна аудиторська служба та представники громадських об'єднань, які представляють інтереси роботодавців, підписали Меморандум про взаємодію.

Читайте також:

  • Хто забрав прибуток у фірм, які озброюють та одягають армію? Нові документи у скандальній справі
  • Хто і скільки заробляє на війні? Як постачальники ЗСУ посварилися з урядом