Чи варто США надавати зброю Україні і хто перемагає у війні? Результати опитування

За результатами щорічного опитування, проведеного Інститутом Рональда Рейгана, видно, що громадяни США підтримують надання допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню, незалежно від переговорів Конгресу щодо запиту американського президента Джо Байдена на додаткові витрати на підтримку партнерів. Опитування проведене з 27 жовтня по 5 листопада 2023 року і в ньому взяли участь 2 506 американців.

За результатами опитування, більшість респондентів підтримують військову допомогу США Україні. Ці цифри майже не змінилися з попереднього опитування і дослідники вважають, що незважаючи на повідомлення в ЗМІ про "втому від України", підтримка військової допомоги Києву серед американців залишається стабільною.

Опитування також показало, що більшість американців вважають Україну союзником і важливо, щоб вона перемогла у війні. Втім, є розбіжності щодо того, хто нині перемагає. Від сприйняття переможця залежить підтримка допомоги. Щодо Ізраїлю, американці розуміють поточну ситуацію та пріоритети США на Близькому Сході, проте думки розділені щодо необхідності більш ефективного втручання.

Щодо Китаю та Тайваню, велика частина американців стурбовані потенційним вторгненням Китаю на Тайвань. Також є зростаюча підтримка ідеї відправки американських військ на захист Тайваню в разі вторгнення Китаю. Китай вважається найбільшою загрозою для США порівняно з Росією, яка раніше сприймалась як головна загроза.