Чи вплине "список реформ" від США на допомогу Україні: у Білому домі пояснили

Переданий Сполученими Штатами Америки Україні список пріоритетних реформ не є умовою подальшої військової допомоги країні.

Він потрібен для якнайшвидшої інтеграції України в Європу. Про це повідомляє "Голос Америки", посилаючись на неназваного представника Ради національної безпеки США.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Американський чиновник розповів, що цей документ є робочою версією списку пріоритетних реформ, яку передали для "обговорення та відгуків".

"Цей список не є умовою для майбутньої військової допомоги. Реформи потрібні для євроінтеграції України", ‒ цитує видання представника Білого дому.

За його словами, в документі прописані реформи на різні терміни: до трьох, шести та 18 місяців. Йдеться, зокрема, про наглядові ради державних підприємств, антикорупційні відомства, судову систему та роботу оборонних підприємств.

26 вересня у посольстві Сполучених Штатів заявили, що США передали Україні перелік пріоритетних реформ для "інтеграції в Європу". Раніше повідомлялося, що Білий дім надіслав список реформ для України, щоб продовжилась передача допомоги.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк сказав, що цей список є не ультиматумом, а лише пропозицією.