У ПФУ чітко відповіли, кому потрібно повторно звертатися за субсидією на неопалювальний сезон

Українці зможуть отримувати субсидії на ЖКП протягом року

У році 2024 українці, які потребують державної допомоги, матимуть можливість отримати субсидії для оплати житлово-комунальних послуг навіть у неопалюваний сезон. Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус.

Процедура призначення субсидій не змінилася. Виплати будуть нараховані автоматично для українців, які отримували пільги минулого року. Однак окремі категорії громадян, такі як ВПО та орендарі житла, мають подати нові заяви.

Заяви на отримання субсидії можна подати різними способами, зокрема через відділення Пенсійного фонду, сервісні центри, ЦНАПи, органи місцевого самоврядування, а також за допомогою електронних сервісів, таких як портал ПФУ та додаток "Дія".

Субсидію можуть отримати сім'ї, доходи яких недостатні для оплати комунальних послуг у повному обсязі. Також претендентам необхідно вирішити питання щодо сплати боргів або укладення договору реструктуризації з постачальниками послуг.

На фінансування житлових субсидій та пільг у 2024 році держава виділила майже 50 млрд. грн. Відповідні щомісячні виплати отримує близько 1,9 млн. домогосподарств.

Це свідчить про те, що незважаючи на війну, уряд продовжує підтримувати найуразливіші верстви населення, забезпечуючи їх доступ до комунальних послуг.

Раніше повідомлялося, що українці, які оформлюють субсидію вперше, можуть подати заяви протягом двох місяців з початку неопалюваного сезону, в результаті чого їм буде нарахована пільга з початку сезону.