Чоловік не прибув до військкомату, бо не мав грошей на проїзд: як його покарали

У Волинській області чоловік виграв на суді, де розглядали його ухилення від мобілізації. У своєму вироку Ківерцівський районний суд Волинської області зазначив, що чоловік не попав до військкомату через відсутність грошей на проїзд. Він був засуджений до року іспитового терміну за статтею 336 Кримінального кодексу України.

У вересні 2023 року військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним до служби в армії. Проте, він не з'явився в військкоматі за повісткою 27 вересня, яку він отримав напередодні. Чоловік зізнався в провині та пояснив, що не зміг прибути до комісії через фінансові проблеми.

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він пояснив, що того дня не прибув до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, бо «не мав грошей на проїзд».

Суд вирішив, що чоловік порушив статтю 336 Кримінального кодексу України та засудив його до 3 років позбавлення волі. Однак, цей термін був замінений на рік іспитового.

Вирок може бути оскаржений у суді. В Україні засуджених за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації вважають зобов'язаними служити в армії.

Читайте також:

  • Учасник бойових дій став ухилянтом. Суд відправив військовозобов'язаного в тюрму
  • Раніше судимий «Свідок Єгови» став ухилянтом. Суд знову відправив його за ґрати
  • Суд помилував ухилянта, який відкупився донатом для ЗСУ
  • Суд виправдав жителя Закарпаття, бо військкомат допустив помилку у документі