Окупанти пʼятьма ракетами вдарили по Слов'янській ТЕС

Російські війська обстріляли Слов'янську ТЕС

Окупаційні війська Росії 5 травня завдали удару по Слов'янській тепловій електростанції (ТЕС) у місті Миколаївка на Донецької області. Про це повідомив заступник начальника Миколаївської міської військової адміністрації Володимир Проскунін.

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він.

За словами Проскуніна, російські військові використали чотири ракети з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Смерч» та одну фугасну ракету. На щастя, в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Варто зазначити, що раніше Слов'янська ТЕС була зупинена 28 травня 2022 року. Також, цей напад відбувається в контексті масових повітряних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України. Експерти вважають, що це пов'язано з економічною та політичною ситуаціями. 

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що влітку Україна зможе частково компенсувати втрати у генерації електроенергії за рахунок відновлювальних джерел енергії, зокрема сонця. Проте, він попередив, що зима стане великим викликом для енергетичної системи країни.

Читайте також:

  • Без ТЕЦ та ТЕС. Чи витягнуть атомні станції українську енергетику?
  • Удари по українській енергетиці потрібні Росії для майбутнього наступу – WSJ