На Львівщині надзвичайники врятували чаплю, яка висіла на дереві вниз головою

Львівські надзвичайники врятували чаплю

На Львівщині надзвичайники змогли врятувати чаплю, яка потрапила у складну ситуацію. Пташка зачепилася мотузкою за дерево в середині озера і не могла вивільнитися самостійно. Вона висіла вниз головою на висоті 15 метрів. Інформацію про це оприлюднили у ДСНС України.

Рятувальники змогли зняти чаплю з дерева, доставити її до берега та передати орнітологу для надання подальшої допомоги.

Рятування бобра у Києві

Раніше у Києві було проведено рятувальну операцію з врятування бобра, який заблукав між будинками на вулиці Сержа Лифаря у столиці. 

Українські науковці документували поведінку китів

Українські науковці зі станції "Академік Вернадський" в Антарктиді запекліли китів на відео. Вони показали, як кити піднімаються над водою та роблять оберти. Відповідні кадри опублікував Національний антарктичний науковий центр.

Науковці виявили, що під час стрибків у китів може бути різні типи обертів: за годинниковою стрілкою, проти неї або ж без поворотів, коли кит падає на спину чи бік.

Зауважено, що науковці мають декілька припущень, чому кити роблять такі стрибки. Можливо, вони намагаються позбутися паразитів, які живуть на їхній шкірі, зменшити подразнення та просто насолоджуватися об воду. Також є варіант, що такі стрибки є способом комунікації між китами, оскільки звук стрибка чутний на великі відстані.

Піовернення бегемотика

Лілі, бегемотик із Київського зоопарку, повернулася після зими до літнього вольєру. Згідно із повідомленням прес-служби Київського зоопарку, тварин та птахів поступово переселяють до літніх будиночків та майданчиків для зручності відвідувачів.

Рідкісний дикий кіт в природному заповіднику

На території природного заповідника "Медобори" у Тернопільській області виявили дикого кота. Ця тварина є рідкісним видом і вважається практично зниклим на території України.