Чоловік відмовився від мобілізації через «віру в Бога»: як його покарали

У Хмельницькій області засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації через свою віру в Бога. Вирок винесений Полонським районним судом Хмельницької області.

За даними суду, чоловік у серпні 2023 року спробував пограбувати місцевий бар. В той же день йому було призначено службу в армії.

У вересні він отримав повістку, але ухилився від неї. Декілька разів йому вручали повістку, але він все одно не з'явився до військкомату.

Чоловік зізнався у вині на суді і пояснив, що заліз до бару посварившись з дівчиною і хотів їсти. Відмовився від мобілізації, оскільки його віра забороняє вбивати людей.

Релігійна організація "Свідків Єгови" повідомила, що підозрюваний вже не є їхнім прихожанином.

Суд пояснив, що ухилення від призову під час мобілізації нівелює важливість виконання обов'язку перед іншими співгромадянами. Це порушує рівність прав та обов'язків. В результаті чоловік був засуджений до трьох років в'язниці.

Партія "Слуга народу" пропонує альтернативний законопроєкт щодо військової відповідальності. Кабінет міністрів також вніс законопроєкт у Верховну Раду, щоб поліпшити мобілізацію та військовий облік. Зокрема, пропонується зміна призовного віку і обмеження прав ухилювальників від служби в армії.