Компанія Boeing звітує про проблеми у виробництві літаків через санкції проти РФ

Boeing стикається з проблемою нестачі теплообмінників

Під час виробництва літаків 787 Dreamliner компанія Boeing зіткнулася з проблемою нестачі теплообмінників через санкції проти Росії. За інформацією газети The Wall Street Journal, це призвело до зменшення кількості літаків, які компанія може виготовити цього року.

Причиною цієї нестачі є закриття російсько-американського підприємства, яке до лютого 2022 року виробляло теплообмінники для Boeing 787 Dreamliner. Тепер це виробництво перенесене на заводи в Коннектикуті та Вулвергемптоні, проте вони не здатні виробити необхідну кількість пристроїв.

Після введення санкцій підприємство закрили, а виробництво перенесли на заводи в Коннектикуті та Вулвергемптоні. Проте з новими обсягами виробництва заводи не здатні впоратися

Ця проблема також вплинула на поставки пасажирських крісел для лайнерів. За даними WSJ, вони також затримуються через нестачу матеріалів і проблеми з сертифікацією.

Ці негаразди вже мають наслідки для авіакомпаній. American Airlines оголосила про скорочення кількості рейсів та закриття сезонних рейсів через затримки поставок Boeing 787 Dreamliner.

Boeing також повідомив інвесторів про зменшення виробництва літаків цього року. Це становить проблему для компанії, яка планувала наростити виробництво 787 Dreamliner.