Cправа проти мультимільйонера Коболєва: ВАКС розпочав розгляд справи

Сьогодні, 14 грудня, Вища антикорупційна прокуратура розпочала розгляд справи щодо колишнього Голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, якого підозрюють у заволодінні понад 229 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

14 грудня 2023 року за результатами підготовчого засідання колегія суддів Вищого антикорупційного суду відмовила стороні захисту у поверненні обвинувального акту, призначила до розгляду по суті та розпочала розгляд справи стосовно колишнього Голови правління НАК "Нафтогаз України".

Повідомляється, що прокурор у судовому засіданні оголосила короткий виклад обвинувального акту.

Наступне засідання у справі призначено на 4 січня 2024 року.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва. Йому продовжили строк дії обов'язків у межах запобіжного заходу.

Інформація була поширена, що слідчі Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Слідчої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву про підозру. За даними слідства, ексголову "Нафтогазу" підозрюють у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Загалом протягом 2018 року підозрюваному, як стверджується в розслідуванні, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).