Данілов розповів про терміни мобілізації 500 тис. людей

Мобілізація додаткових 500 тисяч українців не відбудеться найближчим часом. Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «Українському Радіо», коментуючи пропозицію Генштабу ЗСУ щодо необхідності мобілізувати додатково 450-500 тисяч осіб.

Військові, які наразі перебувають на передовій, потребують відпочинку та певної системи, яка була запропонована, під назвою «ротація».

Олексій Данілов підкреслив, що для цього необхідно мати додаткових військових, але це не означає, що це має відбутися вже в найближчі місяці. Військові мають таке бачення на наступний рік. Точне рішення буде відоме після затвердження необхідних документів, які наразі розробляються. Тому не слід поспішати з мобілізацією усіх 500 тисяч осіб, - заявив Данілов.

Секретар РНБО також наголосив на необхідності забезпечення кожного військового відповідними засобами захисту, одягом, харчуванням і заробітною платою.

Все це забезпечується коштами платників податків, тому кожен, хто має призовний вік, має брати участь у відсічі агресору. Нам варто розуміти, що це спільна справа для всіх, хто безпосередньо бореться і хто сплачує податки. Якщо це не буде спільною справою, нам буде дуже важко тримати ситуацію, - підкреслив він.

На засіданнях Ставки верховного головнокомандувача піднімалося питання про необхідність мобілізації. 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що для рішення про мобілізацію ще 500 тис. осіб потрібно більше аргументів. Він також повідомив, що доручив розробити новий план мобілізації військовим та урядовцям.