Де допоможе оцет ‒ корисні поради

Оцет зазвичай використовують для приготуванні їжі. Але його ще й використовують для прибирання будинку.

Поради щодо того, як використати оцет, щоб він приніс користь, зібрала Gazeta.ua.

Оцет використовують для очищення вікон або дзеркал. Для цього готують миючий засіб на основі білого оцту. На один літр води використовують столову ложку оцту, потім розпилюють рідину і протирають ганчіркою. Після висихання змивати засіб не потрібно.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Оцет також використовують для прання. Щоб огрубілу тканину випрати м'якше, в відділення пральної машини для миючих засобів додайте 100 мл оцту. Запустіть звичайний режим прання, порошок використовувати не потрібно. Кислота пом'якшить тканину і прибере з волокон зайві відкладення. Після цієї процедури рушники потрібно перепрати вручну з миючим засобом або в пральній машині.

Оцет також підходить для видалення свіжих плям з килимів. Для цього його змішують з рідким миючим засобом і розбавляють теплою водою. Отриману суміш наносять на пляму губкою, потім протирають сухою ганчіркою до зникнення плями або неприємного запаху.

Оцет часто використовують для видалення залишків клею з поверхонь. Для цього досить протерти липке місце ватним диском, змоченим в оцті.

Але знавці застерігають, що оцтом не можна обробляти гранітні і мармурові поверхні, бо кислота може пошкодити поверхню. Оцтом також можна видаляти застарілі плями.

Якщо взимку часник неправильно зберігати, він може псуватися ‒ сохне та жовтіє. Це зумовлено тим, що часник втрачає вологу, а потемніти може через підгнилі голівки. Gazeta.ua зібрала поради, як правильно зберігати часник, щоб він взимку був свіжим.

Під час війни питання запасання продуктами стало як ніколи актуальним. Крупи один з найпопулярніших товарів, які українці купують у магазинах. Вони є легкими у зберіганні й споживанні. Зазвичай закуповують їх у великих кількостях, і вони можуть зберігатися тривалий час. Але зберігання таких продуктів все ж потребує дотримання певних правил, щоб крупи не ставали затхлими й у них не заводилися комахи.Gazeta.ua.ua зібрала практичні поради, як правильно захистити крупи від появи у них харчової молі та інших "гостей".