Де і як зберігати капусту взимку: найкращі методи

Наприкінці зими знайти на ринку чи в магазині свіжу капусту майже неможливо. Часто наприкінці зими буває досить складно знайти свіжу капусту на ринку або в магазині. Тому розуміти, як правильно зберігати капусту взимку, щоб вона залишалась свіжою і смачною до весни, є дуже важливо. Про це докладно розповідається на Gazeta.ua.

Для зберігання на зиму найкраще підійдуть середньо і пізньостиглі сорти капусти.

Найкраще для зберігання капусти взимку підійдуть середньо і пізньостиглі сорти, вегетаційний період яких становить від 90-100 днів і більше. Ранньостиглі сорти, які дозрівають на початку або в середині літа, не підходять для зберігання в погребі. Треба спожити їх протягом 2-3 місяців після збирання. Найкраще для зберігання підходять сорти, що дозрівають в кінці літа або восени. Таку капусту можна добре зберігати в погребі, а також консервувати.

Найефективніший спосіб зберігання капусти взимку в погребі чи підвалі ‒ у харчовій плівці.

Один з найефективніших методів зберігання капусти взимку в погребі чи підвалі ‒ у харчовій плівці. Кожен качан капусти обгортають декількома шарами плівки, що утворює надійне покриття. Це збереже капусту від контакту з повітрям, світлом і вологою. Качани, вкладені у плівку, можна розмістити на полицях або у ящиках для зберігання. У цьому стані капуста зберігатиметься протягом всієї зими і залишиться свіжою до весни.

Також можна зберігати капусту в погребі в картонних ящиках або на мотузці.

Капусту можна також зберігати в погребі в картонних ящиках або на мотузці. Для цього качани капусти слід вкладати у великі дерев'яні ящики та закріплювати. Ящики повинні мати відверсті для хорошої циркуляції повітря. Качани можна також вилягати на мотузку під стелею погреба. Цей спосіб забезпечить хорошу циркуляцію повітря між качанами і дозволить зберігати капусту свіжою та смачною протягом всієї зими.

Також можна зберігати капусту у піску чи у паперових обгортках.

Інші способи зберігання капусти включають зберігання в піску або у паперових обгортках. Капусту можна пересипати піском, який забезпечить додаткову теплоізоляцію і захистить від світла та вологи. Також можна обгорнути качани у кілька шарів м'якого паперу, щоб вони не стикалися один з одним. Але варто пам'ятати, що паперові обгортки містять свинець та інші шкідливі речовини, тому потрібно використовувати білий папір або папір без друкарського фарбування для першого шару.

Усі ці методи зберігання капусти є ефективними для того, щоб зберегти овоч до весни і мати можливість насолоджуватися свіжою капустою протягом зими.