Деякі українські студенти можуть залишитися без стипендій

Українським студентам, які навчаються за кордоном, можуть бути скасовані стипендії. Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький під час телемарафону.

Така ситуація стосується студентів, які навчаються за межами України.

Він зазначив, що Президент України звернув увагу на кількість стипендіатів, які навчаються за кордоном. За його словами, він вважає, що стипендії є більш важливими для студентів, які навчаються в Україні. Тому стипендії для студентів, що залишаються за кордоном, можуть бути скасовані.

«Питання стипендіального забезпечення для них буде закрито, що дозволить нам зекономити кошти і збільшити стипендії для тих, хто навчається в Україні. Ми маємо допомогти студентам, які навчаються в Україні і спільно з нами будують нашу країну, щоб вони мали реальні можливості навчатися», - сказав заступник міністра.

Винницький пояснив, що стипендія призначена для того, щоб допомогти студентам отримати знання, необхідні для перемоги та відновлення України після конфлікту.

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що уряд України працює над підвищенням розміру стипендій для студентів.

Раніше повідомлялось, що Чехія надає стипендіальну підтримку українським студентам з метою розширення можливостей навчання та зміцнення двосторонніх відносин.