Деяких німців чекає скорочення робочого тижня. Як це відіб'ється на зарплатах

Цікавим проєктом стало запровадження чотириденного робочого тижня в Німеччині. За цією ідеєю 45 підприємств та організацій будуть проводити експеримент з метою вивчення його ефективності. За допомогою цього проекту компанії зможуть досліджувати нові методи, консультуватися з експертами та обмінюватись досвідом з іншими учасниками.

Згідно з публікацією, компанії повинні випробувати чотириденний робочий тиждень на протязі шести місяців, починаючи з лютого. Цей рішення базується на 100-відсотковій продуктивності в 80% часу і повній оплаті праці.

Учасники експерименту будуть готуватися на спеціальних семінарах до початку експерименту в лютому. За наукову частину програми відповідатиме Вестфальський університет імені Вільгельма.

Деталі щодо учасників експерименту не повідомляються, але відомо, що більшість з них базуються у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія. Також є компанії з Баден-Вюртемберг і Баварії, а також у Берліні. За розмірами, більше половини компаній є невеликими зі штатом персоналу від 9 до 48 співробітників, а 14% - великими з понад 249 співробітниками.

Дослідження щодо чотириденного робочого тижня вже проводилося у Великій Британії, де 61 компанія протягом шести місяців впроваджувала цю систему. Кілька результатів даного експерименту ще не повідомлені.

Всього в експерименті брали участь 2900 співробітників з різних секторів, від фінансових компаній до виробників технологій та магазинів.

Також варто відзначити, що Німеччина схвалила зміни щодо працевлаштування для осіб, які допомагають тим, хто шукає притулок або отримав депортацію.