Дефіцит електроенергії. «Укренерго» звернулось до українців

Диспетчерський центр національної енергетичної компанії "Укренерго" шукає способи вирішення проблеми дефіциту електроенергії, який виник 22 листопада через збільшення споживання електрики. Наразі обмежень по регіонах ще не введено. Про це повідомили у "Укренерго".

В енергетичній системі вже зафіксований і очікується протягом дня дефіцит електроенергії. Його причиною стало зростання споживання через похолодання, що призвело до додаткового навантаження на електростанції. Частина енергоблоків все ще відновлюється після ударів російських ракет та дронів, а відновлені блоки не здатні нести таке саме навантаження, як до пошкоджень. Диспетчерський центр "Укренерго" шукає можливості забезпечення дефіциту електроенергії.

У той же час, відзначається, що "Укренерго наразі не постановляло обмежень на споживання електроенергії в регіонах".

Максимальне споживання електроенергії у вечірній час 21 листопада було на 9% вище, ніж минулого вівторка, 14 листопада.

"Укренерго закликає українців економно використовувати електроенергію протягом доби: не вмикаючи одночасно потужні електричні прилади, вимикаючи світло у порожніх приміщеннях, переносячи прання на нічні години", - закликають енергетики.

В середу, 22 листопада, імпорт електроенергії заплановано на денні та нічні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 2 707 МВт-год. Експорт здійснюватиметься протягом нічних годин, коли споживання електрики мінімальне, до Словаччини та Румунії загальним обсягом 720 МВт-год.

Раніше повідомлялося, що українські енергооб'єкти отримали трьохрівневий захист.

Керівник ДТЕК повідомив, що ця зима буде важчою, ніж попередня.

Нагадаємо, що Україна розробила план дій у разі тривалих відключень електроенергії.