День близнюків: як змінились за три роки єдині в Україні ідентичні дівчатка

5 серпня відзначають Міжнародний день близнюків.

Цього дня прийнято вітати близнюків двійнят, трійнят, четверню, п'ятірню.

В Україні в останні роки народились дві четверні.

У подружжя Валіхновських в 2020 році з'явилися на світ з різницею в 1 хв. однояйцеві близнюки. Четверо дівчаток повністю ідентичні. Першою народилась Вікторія, потім Єлизавета, далі Милослава та Діана. Найактивнішою виявилась Єлизавета.

Мама Анастасія активно веде блоги в Instagram. Розповідає, як змінюються доньки, який мають характер, темперамент. Які навички отримують та які звички з'являються. У вихованні їй допомагає чоловік та батьки.

Gazeta.ua пропонує переглянути, як змінились дівчата за три роки.

Торік через війну дітей вирішили вивезти з України до Польщі. Там влаштували їх у дитсадок. Але діти почали дуже хворіти. Їм не підійшов клімат. Сім'я жила у горах, де волога місцевість. Через п'ять місяців життя за кордоном вирішили повернутись додому.

"Зараз діти гостюють у бабусі. Вдома дідусь зробив ігровий майданчик для них. На жаль, сам не може натішитись онуками. Його забрали на війну. А взагалі дівчатка люблять ходити у дитсадок. Їм подобається серед дітей. Вони розвиваються", - розповідає Gazeta.ua Анастасія Валіхновська.

Діти обожнюють сезонні фрукти. Зараз смакують кавунами, динями.

"Їм всього три роки, але не по віку розвинені. Буває, такі фрази кажуть, що всі у шоці. Мислять дуже глибоко. Водночас дуже різні. Діана - пацанка. Обожнює пістолети і машинки, любить чорний одяг, шорти і кепки. Допомагає ремонтувати машини. Віка дуже чутлива. Сильно ображається, лагідна дівчинка. Мілуся - серйозна та цілеспрямована, Дружелюбна. Останнє віддасть сестрі, а сама залишиться без нічого. Ліза - хитренька дівчинка. Щось зробить, забере і при цьому хоче лишитись невинною", - розповідає Анастасія.

Діти вже звикли до тривог. Але всеодно лякаються і бояться.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також щасливими батьками четверні стали подружжя Кушнір із Закарпаття. Лариса Кушнір народила 4 січня у 2021 році. На світ з'явились три хлопчики та дівчинка.

Їх назвали Олександром, Євгеном, Іваном та Кароліною. Для дівчинки ім'я придумали одразу. Для синів вагались аж до пологів. Коли вже побачили синочків, то й не сумнівались, що імена підібрали правильно.

Жінка теж активна у соцмережах. Викладає світлини як змінюються її три сини та донька.

Єдина в Україні п'ятірня живе в Одесі. Діти були теж зачаті природним шляхом. Народились 24 червня 2016 року. Назвали Денисом, Владиславом, Давидом, Дарією та Олександрою. Їм місцева влада подарувала 5-кімнатну квартиру. Експрезидент Петро Порошенко машину.

Оксана Кобелецька виховує дітей сама. Її чоловік Сергій Семенов пішов із родини, коли молодшим дітям виповнилося по пів року.