Депутати хочуть запровадити кримінальну відповідальність за веселощі у комендантську годину

Вартість порушення комендантської години для роботи закладів громадського харчування може бути караною у вигляді кримінальної відповідальності, повідомляє Gazeta.ua.

На думку Володимира Арешонкова, члена комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, поки частина українців захищає країну на фронті, інші громадяни мають дотримуватися комендантської години та не відвідувати заклади, що порушує даний режим.

Комітет зараз розробляє зміни до законодавства, які передбачають кримінальну відповідальність за порушення комендантської години. Це означає, що, крім грошових штрафів, будуть запроваджені суворі покарання для порушників.

Арешонков зазначив, що головною метою таких заходів буде покарання власників закладів, де порушується комендантська година, а не відвідувачів.

Наразі у парламенті проходить дискусія щодо цього питання, і народні депутати активно працюють над вирішенням цієї проблеми.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що поліція зараз не має достатніх законодавчих засобів для притягнення до відповідальності закладів громадського харчування, які порушують комендантську годину.