Держдеп: Росія використовує теракт під Москвою для виправдання війни проти України

У Державному департаменті США повідомили, що Росія намагається виправдати війну проти України через теракт у торговому центрі "Крокус Сіті хол" під Москвою.

Цю інформацію надав спікер Державного департаменту США Метью Міллер.

За його словами, російський уряд знає, що версії про причетність України, Британії та США до теракту під Москвою є "категорично несправедливими".

Він нагадав, що Сполучені Штати Америки попередили Росію про теракти заздалегідь, намагаючись побачити, як реагуватимуть росіяни і чи здійснять вони заходи для запобігання трагедії.

"Я сказав би, що ці коментарі багатьох кремлівських чиновників безвідповідальні, вони цинічні, і це просто ще один приклад того, як президент Путін та решта його команди використовують національну трагедію, щоб спробувати виправдати незаконну війну проти України", - наголосив Міллер.

Нагадаємо, що 22 березня невідомі особи зі зброєю напали на торговий центр "Крокус Сіті хол", що знаходиться під Москвою. У цей час там перебувала велика кількість людей. Терористи почали стріляти по росіянах та підпалили виходи, щоб унеможливити втечу.

Джерело: РБК-Україна