ГУР та ЗСУ знищили новітню російську РЛС за $5 млн

Українські військові знищили новітню російську радіолокаційну станцію

За спільних зусиль групи "Гусі-9" Головного управління розвідки Міноборони України та військовослужбовців 15 ОБрАР "Чорний ліс" було знайдено та знищено радіолокаційну станцію (РЛС) 48Я6 К-1 "Подльот" російського виробництва. Цю інформацію повідомило Головне управління розвідки у Telegram.

Під час удару була пошкоджена антенно-фідерна установка РЛС, а також знищено дизельну станцію, яка живила комплекс.

-"Подльот" - порівняно нова розробка РФ. На озброєння армії окупантів її постачають з 2015 року. Вартість такої РЛС становить понад 700 мільйонів карбованців або понад 5 мільйонів доларів.

Розвідники передають, що "Подльот" використовувався ворогом для виявлення українських цілей і передачі координат російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400.

Знищення "Подльоту" є ще одним ударом по розвідувальним можливостям окупантів. Зазначимо, що це вже не перший випадок, коли українські військові знищують російські РЛС.

Російський радіолокаційний комплекс "Небо-У" також піддався удару

16 квітня Служба безпеки України знищила російський радіолокаційний комплекс дальньої дії "Небо-У" у Брянській області РФ. Ворог використовував цей комплекс для виявлення українських засобів поразки та підтримки бомбардувальників, які атакували українські позиції.

Нагадаємо, що голова Служби безпеки України Василь Малюк попередив, що спецоперацій проти Росії буде більше.