На фронті загинув журналіст Андрій Топчій

20 квітня в районі Роботиного Запорізької області під час бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій. Про це сьогодні повідомила Верховна Рада України.

Андрій Топчій був військовослужбовцем ЗСУ і медиком стрілецького батальйону. Він вступив на військову службу в 2014 році і під час АТО отримав звання сержанта.

«З перервами на журналістику Андрій воював за Україну десять років. І загинув як воїн – на полі бою», – кажуть колеги захисника.

У 2007 році Андрій Топчій закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він писав статті на історичну тематику та інтерв’ю з науковцями у газеті «Факти». До цього він працював журналістом в виданні «Телеграф».

Похорон відбудеться в Києві, 27 квітня о 14.00 на Лісовому кладовищі на Алеї Героїв.

За даними Інституту масової інформації, Андрій Топчій став 78 медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Нагадаємо, що 25 квітня на фронті загинула журналістка видань «Тиждень» і «Читомо» Алла Пушкарчук (Рута). 

Також загинув журналіст Дмитро Сінченко, який приєднався до Української добровольчої армії після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого. Він писав матеріали про будні бійців на фронті.

Захищаючи Україну та відбиваючи прорив ворога під час відходу наших військ із Авдіївки загинула снайперка роти снайперів 53-ї окремої механізованої бригади Катерина Шинкаренко.