Держдеп: Україна стратегічно змінила позиціювання РФ у Чорономорському регіоні

Фундаментальна зміна стратегічного позиціонування Росії в Чорноморському регіоні

Один з посадовців Державного департаменту Сполучених Штатів наголосив на факті, що російський флот більше не може вільно діяти в Чорному морі. Цю заяву він зробив, прокоментувавши повідомлення про знищення російського корабля "Цезар Куніков". За його словами, Росія вже втратила 20% своїх кораблів Чорноморського флоту.

"Ці атаки безпілотниками в Чорному морі мають серйозне значення. Російський флот більше не може діяти в Чорному морі так, як йому заманеться, в порівнянні з початком цієї війни. Це фундаментальна зміна стратегічного позиціонування в Чорноморському регіоні", - заявив представник Державного департаменту.

Він також додав, що це досягнуто завдяки винахідливості, підтримці союзників та партнерів України, які допомагали змінити баланс сил в Чорному морі. Представник Державного департаменту зазначив, що ця зміна мала велике значення для підтримки України з боку США, яка включає розвиток української економіки та незалежність українських військових зусиль.

"Україна не змогла досягти цього без протистояння російському Чорноморському флоту та загрози для нього. За деякими оцінками, Росія втратила 20% своїх військових кораблів Чорноморського флоту", - підсумував посадовець Державного департаменту.

Джерело: Голос Америки