Держенергонагляд пояснив, чому відключення світла можуть різнитися з графіками

Держенергонагляд пояснив, чому відключення світла можуть різнитися з графіками

Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян закликав споживачів повідомляти обленерго про розбіжності в графіках відключень світла. Якщо споживач має відключення у години, коли має бути світло, він повинен повідомити про це своєму оператору систем розподілу. Причина відключення може бути аварійною ситуацією або неспрацюванням автоматики.

За словами Слободяна, якщо споживача не включили помилково, оператори систем розподілу враховують це при наступних вимкненнях. У такому випадку споживача можуть не турбувати у наступній «сірій» зоні, а вирівнювати ситуацію іншим чином.

Сьогодні, 3 липня, в Україні знову будуть вимикати світло згідно графіка відключень електроенергії. Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна зробить все можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії, але таке рішення повинно бути європейським.

Окрім того, Україна не експортує електроенергію, а лише допомагає сусіднім країнам транспортувати електроенергію. Крім цього, «Укрзалізниця» будує розподілену генерацію електроенергії, щоб задовольнити власні потреби та споживачів, які підключені до мереж компанії.

Кабінет міністрів також працює над можливістю не вимикати електропостачання жителям прифронтових територій України.

Читайте також: