«Для багатьох ми є Руандою». Маринович порадив Зеленському змінити стиль поведінки з Заходом

Зеленському варто змінити свій стиль спілкування з міжнародними партнерами

Філософ Мирослав Маринович заявив, що українській владі, зокрема президенту Володимиру Зеленському, потрібно коригувати свій стиль спілкування з міжнародними партнерами, щоб не втратити зацікавленість до війни в Україні. Він зазначив, що спочатку цей підхід був успішним, але з часом почав сприйматися скептично та критично. За словами Мариновича, українським політикам бракує майстерності в презентуванні інтересів України перед західними державами. Він закликав знайти новий підхід до спілкування та привернення уваги світу, особливо позитивними ініціативами.

Проректор Маринович також наголосив, що увага світу не буде постійно прикута до України, і самоусвідомлення українців потребує реалізму. Він порівняв Україну з Руандою, стверджуючи, що багатьом людям на Заході ми є просто однією з багатьох країн. Тому важливо знову привернути увагу світу та допомогти перетворити війну в Україні на позитивні ініціативи.

Задаймося самокритичним питанням: чи нам свого часу боліли події, що відбувалися в Сирії, чи геноцид в Руанді? Чи хтось з українців збирався з якимись протестами проти винуватців тих подій? Так само для багатьох людей на Заході ми є Руандою. Ну, може, не Руандою, а країною все-таки не третього, а другого світу, але все одно…

Маринович також зазначив, що нині українці повинні використовувати свою майстерність та досвід, щоб не допустити перетворення війни в масовий конфлікт. Він закликав знайти нові підходи до спілкування та акцентувати увагу на спільних інтересах України і західних держав.

Обговорення становища України та перспектив на майбутнє стало актуальним після висловлювання міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, який заявив про необхідність вдячності України до західних держав за надану підтримку. Проректор Маринович підкреслив, що Україна повинна знову завоювати увагу світу позитивними ініціативами.