Перевірка лічильників: за які порушення українцям відключать газ

Перевірка лічильників: за які порушення українцям відключать газ

З 2024 року в Україні знову відновлений обов'язковий техогляд газового обладнання у квартирах та будинках, про це повідомляє Державна служба України з питань праці. Бригади від представників газових компаній виявляють порушення, за які відразу ж відключають від газу. Наприклад, це може бути демонтаж стіни між кімнатами з порушенням проекту, внаслідок чого спальне місце не відокремлене стіною від газового обладнання.

Зокрема, підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання житлових та громадських будинків із встановленням заглушки в разі наявності витоків газу, несправної автоматики безпеки, несправностей оголовків димових та вентиляційних каналів, відсутності тяги в димових та вентиляційних каналах, мимовільного підключення газових приладів та пристроїв споживача до системи газопостачання, не забезпечення власником технічного обслуговування, а також у випадку не відповідності системи газопостачання проектної та виконавчо-технічної документації.

Якщо локалізувати порушення не вдається, то від газу можуть відключити весь стояк. В разі виявлення порушення в конкретній квартирі, її і відключають від газу.

Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, затверджених Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, за порушення можуть відключити газ.

Нагадаємо, Нафтогаз пояснив, як тепер передавати показання газового лічильника.

Читайте також: