До вибухів на складах в Україні і Чехії причетне найближче оточення Путіна - ДБР

Серед підозрюваних у причетності до вибухів на військових складах в Україні і Чехії - особи, наближені до президента РФ Володимира Путіна.

Про це сказала речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону, повідомив "24 канал".

Йдеться про вибухи на військових складах у Сватово Луганської області у 2015 році.

"У цьому кримінальному провадженні підозри оголошені як військовослужбовцям армії Росії, так і колаборантам з України", - сказала речниця ДБР.

Серед підозрюваних:

Андрєй Авер'янов - генерал-майор, командир 161-го центру підготовки фахівців особливого призначення головного управління російського генштабу;

Валєрій Флюстіков - командувач сил спеціальних операцій збройних сил РФ.

Авер'янов входить до найближчого кола Путіна. Він присутній під час офіційних зустрічей, сказала Сап'ян.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Наразі підозри отримали ще 25 безпосередніх організаторів диверсій, повідомили у ДБР.

Зі слів речниці відомства, "ниточки привели до вибухів на складах у Чехії у 2014 році", де зберігалась зброя для України.

Минулого тижня Служба безпеки України повідомила, що спільно з ДБР встановили особи всього командного складу та ключових співробітників однієї з найбільш засекречених російських спецслужб сил спеціальних операцій РФ.

Серед них Флюстіков і колишній охоронець Путіна Олексій Дюмін, який у 2014 році обіймав посаду командира спецназу російського ГРУ.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам і ще 25 представникам російських сил спецоперацій, а також їхнім пособникам з числа бойовиків, повідомили про підозру в диверсіях.

Кадрові співробітники російської спецслужби причетні до резонансних убивств і терактів на території України та Євросоюзу, у тому числі до підриву військового об'єкта в Чехії, сказали в СБУ.