Російські спецслужби нарощують активність у ЄС - Bild

НАТО повідомила Німеччину про нарощування активності російських спецслужб

Північноатлантична рада, головний орган НАТО для політичних рішень, заявила в офіційному листі владі Німеччини, що російські спецслужби збільшують свою активність у європейській зоні Північноатлантичного альянсу.

Особливо зауважується, що російські агенти готують диверсійні акції, насильницькі напади та кібератаки. У листі наголошується, що союзники НАТО "дуже занепокоєні" активністю Росії на території альянсу, повідомляє Bild.

Росія готує "таємні атаки" по всій Європі, стверджують європейські розвідувальні служби

За інформацією видання Financial Times, європейські розвідувальні служби отримали дані про плани Росії по всьому континенту. Зазначається, що Росія вже почала активніше готувати таємні атаки з використанням бомб і підпали, з метою завдання шкоди інфраструктурі на європейській території.

Розслідування російських агентів у кількох європейських країнах

На передодні листа НАТО було розслідування щодо російських секретних агентів у кількох європейських країнах, зокрема в Німеччині, Чехії, Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Великобританії.

Німеччина звинувачує російських хакерів

3 травня міністр закордонних справ ФРН Аннален Бербок запросила представника російського посольства до МЗС. Було обговорено, що за даними німецьких спецслужб, у січні 2023 року російські хакери за допомогою вразливості в системі безпеки атакували поштові скриньки членів Соціал-демократичної партії Німеччини. Підозрюється, що за цю кібератаку відповідає російський військовий розвідувальний підрозділ ГРУ.