Жителі Умані та Лубен готували масовані авіаудари напередодні Великодня

Правоохоронці затримали двох агентів ФСБ, які планували напади в Київській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій та Кіровоградській областях навесні 2021 року. Вони мали на меті атакувати енергетичні підприємства та склади з паливно-мастильними матеріалами. Про це повідомила СБУ. 

Служба безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей навесні 2021 року. Серед пріоритетних цілей ворога були енергетичні підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів

Окупанти також намагались отримати інформацію про розташування військових аеродромів та спецпідрозділів, що охороняють Генеральний штаб ЗСУ.

Російська спецслужба найняла двох агентів з Умані та Лубен для здійснення цих завдань. 

Під час проведення розвідки в районі потенційних цілей було затримано зловмисників поблизу Києва.

Розслідування встановило, що обидва затриманих, 28-річних безробітних, були залучені до агентурної діяльності ФСБ в березні 2021 року. Особу кадрового співробітника «Кримського управління» ФСБ, який набирав агентів, вже встановила СБУ.

Злочинець обіцяв своїм агентам грошову винагороду за співпрацю з окупантами. Для зв'язку використовувалися анонімні чати в популярному месенджері.

Затриманим оголошено підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисникам загрожує пожиттєве ув'язнення.

Варто зазначити, що СБУ раніше затримала в Одесі зловмисника, який намагався вивести ракети РФ на будівлі Служби безпеки та прокуратури, як помсту за свою судимість.