Долар в Україні може зрости: експерт розповів, як зміниться курс у квітні

Курс долара у квітні зміниться мінімально - експерт

Начальник департаменту казначейства ГЛОБУС БАНКУ Тарас Лісовий розповів, що курс долара в Україні у квітні буде очікуваним і мало зміниться. Про це він повідомив 24 Каналу. За його словами, курс валют може бути трохи мінливим, але значних змін не передбачається. Однак багато залежатиме від дій Національного банку України (НБУ) і психологічної складової на ринку.

"Важливо також зазначити, що надходження макрофінансової допомоги, окрім суто практичної функції покриття видатків бюджету, ще й позначиться на діях регулятора: він, фактично, у своїх тактиках позбавиться фінансових обмежень і проводитиме більш варіативну політику на міжбанку, прокладаючи шлях до ще більшої лібералізації валютного ринку", - розповів Тарас Лісовий.

Експерт також наголосив, що ринок миттєво реагуватиме на зміни на міжбанку, тому потрібно бути уважними і враховувати це при плануванні валютних операцій. Загалом, він прогнозує, що курс долара буде коливатися у межах 39-40 гривень на міжбанку та готівковому ринку.

Окрім того, на курс валют також впливатимуть надходження макрофінансової допомоги, обсяги експорту та імпорту, розвиток економіки та хід бойових дій в Україні. Тому можливі зміни у курсі долара можуть бути також спричинені цими факторами. Раніше Національний банк України розглядав варіант прив'язки гривні до євро.