Допомога Україні від США та заборона видачі чоловікам нових паспортів. Головне за 24 квітня

Президент США Джо Байден підписав закон H.R. 815, який надає фінансування в розмірі понад $60 мільярдів для підтримки України. Президент заявив, що це допоможе зробити світ безпечнішим і допоможе партнерам захищати їх суверенітет.

Кабінет міністрів України заборонив видавати нові паспорти чоловікам віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном. Паспорти будуть видаються тільки в територіальних органах ДМС, не буде можливості їх отримати через закордонні дипломатичні установи України.

Міністерство оборони опублікувало графіку з основними змінами в законі про мобілізацію. В ній наведені визначення термінів, обов'язки органів місцевого самоврядування та громадян України.

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія, який здавав окупантам інформацію про розташування блокпостів Сил оборони.

В Україні офіційно зʼявилася нова професія - "фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб". Ці фахівці займатимуться професійним супроводом ветеранів, їх сімей та родин загиблих бійців під час переходу з військової служби до цивільного життя.

Додаткова інформація:

  • Стало відомо, що отримає Україна у пакеті допомоги від США;
  • Українці заблокували паспортний сервіс у Варшаві;
  • Рада підтримала законопроєкт про розмитнення автомобілів в "Дії";
  • США надали Україні далекобійні ракети;
  • Apple звернулася до Telegram через Україну.