Дрони маневрували: Гуменюк розповіла про обставини нічної атаки

Під час нічної атаки російські дрони маневрували.

Вони намагаючись обійти українську систему ППО, щоб дістатися центральних регіонів. Про це сказала очільниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Мешканці південних регіонів спостерігали атаку Shahed. Вкотре ворог застосовував ударні безпілотники, пускаючи їх зі східного узбережжя Азовського моря. Вони були спрямовані на південь Одещини. Знов були спрямовані за непростими маршрутами, у тому числі, маневруючи, намагалися обійти системи ППО для того, щоб увійти не тільки у південні, а у й центральні регіони України. Атака була досить потужною", - сказала Гуменюк.

Є влучання в об'єкт інфраструктури у Вінницькій області. Пожежу вже загасили.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Остаточні наслідки нічної атаки з'ясовують.

Пріоритетом ворога залишаються атаки на Подунав'я.

"Це припортова інфраструктура відповідного напрямку, який не дає спокою росіянам за "зерновою ініціативою", - вказала вона.

Окупанти вишукують об'єкти критичної та іншої важливої інфраструктури. Обстріли там можуть суттєво вплинути на економіку регіонів.

Російські окупанти атакували Вінниччину в ніч на 30 вересня. Є прильоти.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу застосування ворогом ударних безпілотників у низці регіонів, зокрема й у Вінницькій області.