Духівник Путіна розповів про свої відносини із диктатором

Новозазначений митрополит Тихон (Шевкунов), який став головою Сімферопольської та Кримської митрополії, відповів на запитання про його зв'язок з російським президентом Володимиром Путіним. Це запитання було поставлено на пресконференції.

Митрополит заявив, що він знайомий з Путіним завдяки Божій милості і час від часу зустрічається з ним. Ці зустрічі відбувалися ще до того, як Путін став президентом. Для Тихона це є великою честю і відповідальністю.

Тихон назвав ці зустрічі з главою держави "приголомшливим досвідом", але підкреслив, що його можна назвати духовником лише сам Путін.

Він сказав: "Він повинен сам сказати. Якщо я матиму можливість зустрітися з Володимиром Володимировичем, я спитаю у нього. Я скажу, що кримські журналісти теж цікавляться цим. І я подивлюся, що він відповість."

Зазначимо, що версія про те, що Тихон є духовником Путіна, з'явилася в виданні The Financial Times. Інша версія стверджує, що особистим духовником президента є архімандрит Ілій, особистий духовник патріарха Кирила. Раніше прес-секретар Путіна, Дмитро Пєсков, заявив, що Путін і Ілій зустрічались кілька разів, але ці зустрічі не були регулярними.

Щодо самого Тихона, то раніше він порівняв анексований Крим з Колимою під час свого звернення до парафіян Псково-Печерського монастиря. Цю інформацію розповів ресурс «Крим.Реалії». Синод РПЦ звільнив священика з керівної посади в Псковській митрополії і призначив головою Кримської митрополії 11 жовтня. Причини такого рішення не вказувались.